sing together =)

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 4 May 2011

hari pekerja bagi aku

1 MAY 2011
FINAL mood ~.~''
dah habis untuk sem yang kedua :) syukur alhamdulillah. pelbagai dugaan dan rintangan yg terpaksa dilalui semasa final, tamat setakat ini :D (senyuman sampai gigi aku bg)
                                       
                                       
            katakan TIDAK pada situasi di atas

disebalik kebahagiaan dan kegirangan yang aku nanti2. satu benda berlaku :/ astaghfirullahalazim. aku masih rasa semua ni mimpi. sebelum aku masuk dewan, untuk menghadapi peperiksaan kertas akhir. aku dapat call dr senior aku, dia pinjam kereta aku beberapa minit lepas. excident !! YA ALLAH, aku tak boleh nak jwb paper kali ni. aku tak taw nak jwb ape kat parent aku. arggh ! sangat2 tertekan! kereta yg aku bwk baru berapa hari. Ya ALLAH, beri aku kekuatan :(

nie cik putih saya SEBELUM excident. dia cantik!    
                                       
SELEPAS excident ! hargh! baby akuuuuuu ! :(


tgk lah tu jatuh bumber depan baby aku !

aku bg tgk lg dekat. teruk kan ? :(



sedeyh kan rupa dye :/ hancur bahagian hati dia yg buat dia hidup. mcmtu jgk hati aku :(

tempat aku sumbat barang pn jd mcmtu. teruk betul lah !

sebelah kiri je nmpk mcm okey sikit.

semua ni jd pengajaran untuk aku. supaya JANGAN percaya mereka2 yg aku tak tgk sendiri cara pemanduan mereka. korang pn kena ambik pengajaran nie. sorry, lepas ni KALAU aku bwk kete lg. KAU TAK BOLEH PINJAM! bukan aku kedekut. tp aku ni yg kena hadapi semua nie. dah 3 hari aku tak tegur dgn ayah aku sbb kan kerete ni. hurgh sungguh stress :/ . anyway, thanx a lot to my dear2 RAFIE, YAYA dan EKA. mereka lah yang ade dgn aku saat aku susah mcmnie. senang pn MEREKA ADA! love all of you a lot. nnt aku tumpang kereta kalian je lah, ae? ayah aku dah gari. no more bwk kereta ke JB :( . so sad :'(

apapun, aku tahu. ada hikmah disebalik semua nie. so, aku tak salahkan takdir. aku tahu, Allah tahu apa yang Dia buat. Allah takkan uji hambaNya jika hambaNya tidak kuat untuk hadapi. now, aku hadapi dugaan nie. Allah yg bg aku dugaan nie. oleh itu, aku tahu, yg aku KUAT! yana minta maaf AYAH, IBU. yana tak sengaja. :(

to YAYA : thanx teman aku sampi ke rumah. tidur rumah aku bagai. lama pulak tu. aku harap kau tak kesah.  
                  dan aku mintak maaf lah sebb kat rumah aku nie, byk kekurangan. law layanan tak okey, aku 
                  harap kau tak serik dtg rumah aku dan TIDUR rumah aku lg. :)
to EKA : thanx sbb awk sanggup tunggu smpai semua nye settle. thanx jgk sbb toupkan sy. byk plak tu :) 
               thanx sbb bg semangat dan tenangkan sy. sorry tak dpt bwk awk g tmpt kejadian. nak cepat sgt.
               maaf, eka. nnt awk pn kena TIDUR rumah sy dgn yaya taw :)
to RAFIE : huhu :) thanx again darl. sbb sanggup pinjam kete kwn awk. bwk g umh aunty awk tu, pinjam
                  kete kwn awk lg 1 untuk bwk sy yg lapar ni. thanx sbb tolong ckp dgn ayah, smpai awk yg kena 
                  marah. thanx sgt2 for everything. sorry buat awk merajuk dats day. sy tak sgaje.


4 comments:

  1. menitik air mata aku . aku harap kau tabah , syg . tegurlah ayah kau . jangan penah putus asa utk tegur dia . berdosa kan tak tegur 3 hari? tak apa , kalo kau tegur , kau dah hilang dosa tue . sakit aku tgk korang tak bertegur . sedih .

    by the way , no thanks la yana . that's what friends are for . sume tue sangat cukup bagi aku . kalo kau datang ruma aku pun , mane ade kau dilayan mcm princess :P haha

    lastly , aku doakan yg terbaik utk kau . jaga diri baik-baik , sayang :)

    ReplyDelete
  2. sorry bagi pihak kawan-kawan akak :)
    tak tau accident tuh teruk sangat. again. sorry ye. :[

    ReplyDelete
  3. yaya : haha. thanx selalu ade dgn aku, ye . love u sgt3

    ReplyDelete
  4. kak eifa : hehe. takpe lah. bende dah nak jd. kan ;)

    ReplyDelete