sing together =)

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, 17 April 2011

i miss him

14/4/2011,4.29am
handphone bunyi, dan nama yang keluar kat screen telefon aku A.MAK ANI.. im ready now. aku tahu, nie bukan berita baik. aku ready untuk dgr semuanya. bila aku angkat call, suara wawa
WAWA: yana, aku nie, kau sedar tak?
YANA: ye, waa.. nape?
WAWA : kau taw tak atok dah takde?
YANA: hah? urm, ok.
bukan senang nak hadapi semua ni. bulan nie bulan yg terlalu stress untuk aku. Insan yang aku sayang,yang aku gelar atok,pegi untuk selama-lamanya menghadap Illahi. Jantung aku mcm berhenti bedegup sekejap. Yezz, aku tahu, aku kena terima kenyataan nie. menangis takkan merubah apa2 takdir yang ditentukan Allah. aku redha dgn pemergiannya, sbb aku tahu, itu yang tebaik untuk atok. biarlah atok rehat. yana taw atok penat. i really2 love you,atok. dia dah mcm ayah aku sendiri. atok lah yang layan kerenah aku sepanjang ayah takde. atok lah yang bwk aku mana aku nk pg. semua atok. aku ingat, atok selalu cerita kat org mcmane aku mase kecik2. sampai aku ckp, "atok,dah lah tu..maluu". kat rafie pn dia cerita benda yg sama. atok tak pernah jemu. dia tak pernah lupa tentang semua kenangan aku dgn dia. sweet kan ? aku ingat dia ade ckp kat rafie "jage cucu aku baik2". masa tu dia kat hospital. aku tak sangka itu last pesan yang dia bg sebelum dia pg selamanya. lepasni, takde lg aku dgr atok cerita pasal aku kat org. lepas nie takde lg aku dgr atok melatah. lepasni, takde lg atok yg mintak aku urut kaki. lepasni, takde lg atok yg aku mintak sikit air sirap sejuk. lepasni, takde lg atok yg tanye,"kau dah bwk kete ke blum naa?".lepasni, takde lg insan yang aku gelar ATOK.i want u to know dat i miss u a lot..i love u so much, atok.
paktok,yana doakan atok tenang kat sana. semoga atok dapat rehat yg secukupnya.masuk dalam golongan org yg beriman. dan masuk dalam syurga. InsyaAllah.

al-Fatihah untuk TN HJ ISHAK BIN ISMAIL.

4 comments:

  1. semoga kita semua terus tabah dlm kehidupan . jangan diratapi lagi org yg dah tiada , nnt susah urusannya di sana . tak tenang dia di sana . selalulah sedekahkan al-fatihah , semoga arwah dapat tersenyum di saat dia melihat kita semua di sini sentiasa teringatkan dia :)

    ReplyDelete
  2. tabah oke yana.. btw atok mana ni ?? yang aku pernah jumpa tu ke ??

    ReplyDelete
  3. yup, atok yg kau pernah jumpe :(

    ReplyDelete