sing together =)

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, 17 April 2011

i miss him

14/4/2011,4.29am
handphone bunyi, dan nama yang keluar kat screen telefon aku A.MAK ANI.. im ready now. aku tahu, nie bukan berita baik. aku ready untuk dgr semuanya. bila aku angkat call, suara wawa
WAWA: yana, aku nie, kau sedar tak?
YANA: ye, waa.. nape?
WAWA : kau taw tak atok dah takde?
YANA: hah? urm, ok.
bukan senang nak hadapi semua ni. bulan nie bulan yg terlalu stress untuk aku. Insan yang aku sayang,yang aku gelar atok,pegi untuk selama-lamanya menghadap Illahi. Jantung aku mcm berhenti bedegup sekejap. Yezz, aku tahu, aku kena terima kenyataan nie. menangis takkan merubah apa2 takdir yang ditentukan Allah. aku redha dgn pemergiannya, sbb aku tahu, itu yang tebaik untuk atok. biarlah atok rehat. yana taw atok penat. i really2 love you,atok. dia dah mcm ayah aku sendiri. atok lah yang layan kerenah aku sepanjang ayah takde. atok lah yang bwk aku mana aku nk pg. semua atok. aku ingat, atok selalu cerita kat org mcmane aku mase kecik2. sampai aku ckp, "atok,dah lah tu..maluu". kat rafie pn dia cerita benda yg sama. atok tak pernah jemu. dia tak pernah lupa tentang semua kenangan aku dgn dia. sweet kan ? aku ingat dia ade ckp kat rafie "jage cucu aku baik2". masa tu dia kat hospital. aku tak sangka itu last pesan yang dia bg sebelum dia pg selamanya. lepasni, takde lg aku dgr atok cerita pasal aku kat org. lepas nie takde lg aku dgr atok melatah. lepasni, takde lg atok yg mintak aku urut kaki. lepasni, takde lg atok yg aku mintak sikit air sirap sejuk. lepasni, takde lg atok yg tanye,"kau dah bwk kete ke blum naa?".lepasni, takde lg insan yang aku gelar ATOK.i want u to know dat i miss u a lot..i love u so much, atok.
paktok,yana doakan atok tenang kat sana. semoga atok dapat rehat yg secukupnya.masuk dalam golongan org yg beriman. dan masuk dalam syurga. InsyaAllah.

al-Fatihah untuk TN HJ ISHAK BIN ISMAIL.

Thursday, 7 April 2011

Aku tenat !

Aku masih perlukan masa dan ruang untuk terima semua nie. 
betul kata orang, "jangan disangka air yang tenang tiada buaya". Kali ini aku betul2 belajar dari pengalaman hidup aku sendiri.
 Sumpah! 
Sampai sekarang aku still tak percaya apa yang aku lalui. Tp, aku tahu, ini adalah hakikat yang harus aku terima. Buruk atau baik dia, dia lah yang aku telah aku pilih untuk jd peneman hidup aku. Boleh tak kalau aku ckp, aku rasa mcm aku salah pilih org? Maaf, tp kadang2 itulah yang aku rasa. Aku sedar yang aku kena berkorban dan mengalah untuk kbahagiaan mereka. Dan aku pegang 1 ayat ni sampai mati "CINTA ITU TAK SEMESTINYA MEMILIKI".(ada dalam lirik lagu) Walaupun aku masih mengharap apa yang aku dgr, apa yang aku tahu hanyalah satu mimpi. Aku nak sangat dgr dia ckp "awak, nie hanyalah gurauan semata2. Dan kami hanya berlakon! :)." Tp, acam mustahil je.

 ARRGGH! Someone please, slap me.. Aku nak bangun dr mimpi yang sgt2 ngeri ni. Aku belum boleh terima kenyataan ni. Tolonglah kejutkan aku dari tidur! Tak boleh nak ckp mcmane pedih hati aku. Hanya Allah je yang tahu. Aku tahu, setiap orang patut diberi peluang untuk berubah. Aku tahu tu. Semua orang tak lari dr mmbuat sebarang kesilapn. kan? Dan kalau kita tak beri peluang untuk dia betulkan kesilapan dia, sapa lg, kn? Aku sendiri pernah buat silap. Cuma, kenapa kesilapan yang tu? kenapa? 
Aku kena redha ke? Dan inikah takdirnya? Aku nak jawapan untuk semua persoaln dalam jiwa aku ni. CINTA KITA dah TENAT, awk. Takpelah, mungkin ini takdirnya. Aku redha dengan semua ketentuan ni. Dan aku beri kau peluang untuk berubah. Aku tak sekuat mana untuk lalui semua ni. Aku lemah. Ya Allah, beri aku kekuatan. Aku belum sedia untuk kehilangan dia. Semua kenangan yang kami lalui sentiasa berlegar dalam kotak memori aku. Segala tutur kata perbualan dia terngiang-ngiang kat telinga aku nie. Segalanya terasa sgt baru. Macam baru semalam aku kenal dia. PERLU ke aku berkorban untuk semua ni? Tp mungkin ini jalan yang terbaik untuk aku, dia, dan dia. Dan mungkin ini adalah pengorbanan yang terbesar dalam hidup aku. Pengorbanan atas dasar PERIKEMANUSIAAN yang ada dalam diri seseorang bergelar wanita. Dan kerana senyuman itu adalah topeng masalah, aku akan terus tersenyum.

Tuesday, 5 April 2011

MEREKA BERGELAR SAHABAT :)

seumur hidup aku. ini yang pertama.
pintu hatiku diketuk.. 
bla bla bla bla 
orang yg aku gelar sahabat mengalirkan airmata kerana aku. :(
sedih , tahu ? yez , mereka adalah perempuan. 
yang hatinya mudah tersetuh.
korang, aku mintak maaf :"(
SUMPAH , aku sayang korang sangat2.

4/4/2011@ 11.08pm
keputusan yang di buat tanpa sebarang perancangan terperinci.
= overnyte with my BABY =
lokasi : stulang darat, danga bay, tasek di BUKIT LAYANG2
kenderaan : bermotor (motor dan kereta) , cik putih dan cik kuning.
berjalan pada waktu malam tanpa sebarang arah tuju.
apa yang ada kat dalam otak hanyalah jalan ikut naluri
sebelum bertolak semuanya OKEY. 
kecuali EKA. sbb dia mmg ada masalah dengan bf dye. :( kesian dia

YANA : yaa, yana pegi dulu ae. (sambil cium pipi yaya)
YAYA: okey.
YANA: eka, sy pegi dulu, k. (cium pipi eka)
EKA   : okey, tc.
*tujuan cium pipi = takut kalau ini perjumpaan terakhir


keluar selamber sebagai NR (berlakon)
bla bla bla bla.....

 05/04/2011 @ 6.59am
dalam perjalanan balik ke skudai.
aku membuat kputusan untuk menghantar mesej kpd yaya dan eka.
bgtahu yang aku mmg tak pergi ke kelas pd hari itu.
dua2 tak reply mesej  aku :(
mase tu tak sedap hati. tp hope sgt2 mereka okey.
so, sedapkan hati. aku bermonolog sendiri : mereka okey sahaje :/

05/04/2011 @ 7.55am
lokasi : tempat keje mak di UTM
aku mmbuat keputusan untuk call kawan2 aku di UiTM
bertanya khabar, adakah mereka turut tidak menghadiri kelas pd hari itu ?
aku buat kepuusan untuk call yaya 
aku pn search kat contact 'my Shine Yaya'
untuk tempoh beberapa lama, baru lah call aku dijwb
lama jugak aku tuggu
tanpa melengahkan masa, aku terus tanya

YANA : korang pg kelas tak hari nie ?
EKA    : pg! nie tgh siap2 lah nie.
YANA : nie bukan suara yaya nie. eka ae? yaya mana?
EKA     : a'ah eka.yaya kat atas mandi
YANA  : oh, okey. sy tak pg kelas taw hari ni.
EKA     : okey.
tut tut tut...
talian di putuskan
mood : okey sahaja
dan dalam otak , mereka okey.
bla bla bla bla bla

aku nak balik kampus, dan kebetulan mak suruh hantar kat hospital dan perkeso untuk menguruskan insurans arwah ABAH (lelaki yang tak pernah aku temui hanya mengenalinya melalui cerita yang sering menjadi topik perbualan mak dan aku).

................................................................pendekkan cerita

sampai di kampus.
yaya dan eka tak seperti selalu. aku tahu eka ade masalah dengan bf dia tp yaya?
soalan berlegar di kepala otakku.
aku sampai, yaya diam je tak ckp dgn aku pn.
1 hari dia tak ckp dgn aku. :(
law aku tak mulakan perbualan dgn dia, dia tak ckp dgn aku pn.

YANA : yaa, sape yang keluar beli cool blog nie?
YAYA : aku dgn eka. kitorg keluar 2org je naik kete merah kuning (teksi)
 sebenarnya dia tipu aku! dioang kirim kat orang lain!

kenapa nie ? urm....
kerana mengantuk, aku layan mata aku je dulu.
banyak kali aku terjaga tgk mereka
tgk eka dah berpakaian cantik

YANA : eka nak pg mane?
EKA    : balik.
YANA : yaa, nape eka balik?
YAYA :dia ade problem dgn bf dye (muka yaya sgt2 lah menyedihkan)

nape dgn yaya nie?
bangun tdo, aku mandi, solat, mengaji.
aku mesej eka untuk bertanya tentang ape yang telah berlaku sebenarnya di antara mereka.
dan adakah aku penyebab?
aku rase bende nie. sbb aku bace mesej kat hp yaya folder BABY EKA
mereka same2 sedeyh. nape nie?
adooooii aku tak tahu pape pn nie.
mungkin eka sbb BF dia tu. yaya??
kenapa, yaa?
dengan kudrat yang ade even 1 hari tak tdo, aku kuat kan hati nie.

YANA : yaya, nape nie ??
YAYA : takde papape ( terus menangis )
YANA : hey , nape nie? nape menangis?? cuba ckp...
..........................................pendekkan cerita..........................................

aku call eka tanya eka, nape dgn yaya.
hurmmmm. 
melalui maklumat yang aku terima dr eka, my sahabat.
aku dah lama tak keluar dgn mereka sbb apie tak bg :(
melalui blog yaya, "di telan mati anak diluah mati bpk"
yaya yang pd mulanye ckp "sedeyh"
dan AKHIRNYA....
"kau dah jauh dgn kitorang!"
terpacul juga ayat itu dr mulut seorang  lg yang aku gelar sahabat. :(

now, i got it.
mereka kecik hati dengan aku sbb aku dah jarang luangkan masa dgn diorang. aku dah jauh. dah lama tak keluar habiskan masa dgn diorang. :D
so sweet tahu? sedeyh mmg lah sedeyh. sape tak sdeyh tgk sahabat kita menangis.
 tp tak sangka bende cmtu pn mereka sgt touching :D
alalalala long alalalala long....
sedihnye yaya dan eka nie :)
SAYANG korang sgt2, tahu??
korang gile SWEET lah :P
lepas nie, tak moh sedeyh, ye.
LOVE both of you a lot.

rindu saat nie ae? so sweet lah korang :)

korang, aku nak ckp byk sikit kat sini :/
  1. sorry sgt2 sbb aku mcm jauh dengan korang.
  2. aku sayang korang
  3. aku sayang korang
  4. aku sayang korang
  5. kita takkan jauh
  6. kita akan bersama2 selamanya
  7. aku tak pernah jauhkan diri dr korang, lah
  8. eka, kuatkan semangat !
  9. yaya, jgn touching psal aku sangat :)
  10. aku YANA sayang gila kat  YAYA dan EKA.
  11. takde sape2 rampas aku dr korang, sahabat. kita tetap bersama :)










Friday, 1 April 2011

PENGISIAN BLOG aku

esok...
test ECONOMY.. 
subjek yang aku sendiri tak faham apa yang selalu lecturer aku bebel kat depan.
HAHAHA
maaf ye, EN RAZAK. sy bukannya taknak belajar dengan bersungguh2. 
tapi, encik ajar agak MEMBOSANKAN. :D
sbb tu sy selalu MAIN MESEJ kt belakang.
mesej dgn my BABY
lepastu encik NAK PERLI2 sy pulak :)
tapi kan, sy tak peduli pn..
aku nak rest lah kejap. penat tahu tak blajar subjek yang kite tak masuk2 ape2 pn dalam otak selama nie.
aku tahu, BABY aku sedang berusaha untuk test esok.
kite tak main mesej pn kan malam nie?
AWAK budak PANDAI, sayang.
i LOVE u SO MUCH!
i MISS u A LOT!
my bestiest,
EKA MUNI, YAYA UDIN
THANX a lot! korang sentiase dengan aku walau apepun berlaku.
sabar dengan kerenah aku yang merapu. :)
thats why i LOVE both of u very much!
korang nie cool tahu ? even otak korang GILA PANDAI !!!
tp korang tak pernah SOMBONG! BONGKAK! 
inilah yang aku gelar SAHABAT!
dan aku sentiase berdoa korang SAHABAT aku HINGGA AKHIR HAYAT :)
aku harap sangat....
hari ESOK, AKU, EKA, YAYA, n my BABY
dapat jwb semua soalan dengan tenang dan lancar. semoga kita berjaya bersama2, insyaAllah.

ini saje lah yang aku nak bebel malam nie. aku saje je nak post sumthing supaye blog aku nie tak kosong je without ape2 :D