sing together =)

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 5 April 2011

MEREKA BERGELAR SAHABAT :)

seumur hidup aku. ini yang pertama.
pintu hatiku diketuk.. 
bla bla bla bla 
orang yg aku gelar sahabat mengalirkan airmata kerana aku. :(
sedih , tahu ? yez , mereka adalah perempuan. 
yang hatinya mudah tersetuh.
korang, aku mintak maaf :"(
SUMPAH , aku sayang korang sangat2.

4/4/2011@ 11.08pm
keputusan yang di buat tanpa sebarang perancangan terperinci.
= overnyte with my BABY =
lokasi : stulang darat, danga bay, tasek di BUKIT LAYANG2
kenderaan : bermotor (motor dan kereta) , cik putih dan cik kuning.
berjalan pada waktu malam tanpa sebarang arah tuju.
apa yang ada kat dalam otak hanyalah jalan ikut naluri
sebelum bertolak semuanya OKEY. 
kecuali EKA. sbb dia mmg ada masalah dengan bf dye. :( kesian dia

YANA : yaa, yana pegi dulu ae. (sambil cium pipi yaya)
YAYA: okey.
YANA: eka, sy pegi dulu, k. (cium pipi eka)
EKA   : okey, tc.
*tujuan cium pipi = takut kalau ini perjumpaan terakhir


keluar selamber sebagai NR (berlakon)
bla bla bla bla.....

 05/04/2011 @ 6.59am
dalam perjalanan balik ke skudai.
aku membuat kputusan untuk menghantar mesej kpd yaya dan eka.
bgtahu yang aku mmg tak pergi ke kelas pd hari itu.
dua2 tak reply mesej  aku :(
mase tu tak sedap hati. tp hope sgt2 mereka okey.
so, sedapkan hati. aku bermonolog sendiri : mereka okey sahaje :/

05/04/2011 @ 7.55am
lokasi : tempat keje mak di UTM
aku mmbuat keputusan untuk call kawan2 aku di UiTM
bertanya khabar, adakah mereka turut tidak menghadiri kelas pd hari itu ?
aku buat kepuusan untuk call yaya 
aku pn search kat contact 'my Shine Yaya'
untuk tempoh beberapa lama, baru lah call aku dijwb
lama jugak aku tuggu
tanpa melengahkan masa, aku terus tanya

YANA : korang pg kelas tak hari nie ?
EKA    : pg! nie tgh siap2 lah nie.
YANA : nie bukan suara yaya nie. eka ae? yaya mana?
EKA     : a'ah eka.yaya kat atas mandi
YANA  : oh, okey. sy tak pg kelas taw hari ni.
EKA     : okey.
tut tut tut...
talian di putuskan
mood : okey sahaja
dan dalam otak , mereka okey.
bla bla bla bla bla

aku nak balik kampus, dan kebetulan mak suruh hantar kat hospital dan perkeso untuk menguruskan insurans arwah ABAH (lelaki yang tak pernah aku temui hanya mengenalinya melalui cerita yang sering menjadi topik perbualan mak dan aku).

................................................................pendekkan cerita

sampai di kampus.
yaya dan eka tak seperti selalu. aku tahu eka ade masalah dengan bf dia tp yaya?
soalan berlegar di kepala otakku.
aku sampai, yaya diam je tak ckp dgn aku pn.
1 hari dia tak ckp dgn aku. :(
law aku tak mulakan perbualan dgn dia, dia tak ckp dgn aku pn.

YANA : yaa, sape yang keluar beli cool blog nie?
YAYA : aku dgn eka. kitorg keluar 2org je naik kete merah kuning (teksi)
 sebenarnya dia tipu aku! dioang kirim kat orang lain!

kenapa nie ? urm....
kerana mengantuk, aku layan mata aku je dulu.
banyak kali aku terjaga tgk mereka
tgk eka dah berpakaian cantik

YANA : eka nak pg mane?
EKA    : balik.
YANA : yaa, nape eka balik?
YAYA :dia ade problem dgn bf dye (muka yaya sgt2 lah menyedihkan)

nape dgn yaya nie?
bangun tdo, aku mandi, solat, mengaji.
aku mesej eka untuk bertanya tentang ape yang telah berlaku sebenarnya di antara mereka.
dan adakah aku penyebab?
aku rase bende nie. sbb aku bace mesej kat hp yaya folder BABY EKA
mereka same2 sedeyh. nape nie?
adooooii aku tak tahu pape pn nie.
mungkin eka sbb BF dia tu. yaya??
kenapa, yaa?
dengan kudrat yang ade even 1 hari tak tdo, aku kuat kan hati nie.

YANA : yaya, nape nie ??
YAYA : takde papape ( terus menangis )
YANA : hey , nape nie? nape menangis?? cuba ckp...
..........................................pendekkan cerita..........................................

aku call eka tanya eka, nape dgn yaya.
hurmmmm. 
melalui maklumat yang aku terima dr eka, my sahabat.
aku dah lama tak keluar dgn mereka sbb apie tak bg :(
melalui blog yaya, "di telan mati anak diluah mati bpk"
yaya yang pd mulanye ckp "sedeyh"
dan AKHIRNYA....
"kau dah jauh dgn kitorang!"
terpacul juga ayat itu dr mulut seorang  lg yang aku gelar sahabat. :(

now, i got it.
mereka kecik hati dengan aku sbb aku dah jarang luangkan masa dgn diorang. aku dah jauh. dah lama tak keluar habiskan masa dgn diorang. :D
so sweet tahu? sedeyh mmg lah sedeyh. sape tak sdeyh tgk sahabat kita menangis.
 tp tak sangka bende cmtu pn mereka sgt touching :D
alalalala long alalalala long....
sedihnye yaya dan eka nie :)
SAYANG korang sgt2, tahu??
korang gile SWEET lah :P
lepas nie, tak moh sedeyh, ye.
LOVE both of you a lot.

rindu saat nie ae? so sweet lah korang :)

korang, aku nak ckp byk sikit kat sini :/
  1. sorry sgt2 sbb aku mcm jauh dengan korang.
  2. aku sayang korang
  3. aku sayang korang
  4. aku sayang korang
  5. kita takkan jauh
  6. kita akan bersama2 selamanya
  7. aku tak pernah jauhkan diri dr korang, lah
  8. eka, kuatkan semangat !
  9. yaya, jgn touching psal aku sangat :)
  10. aku YANA sayang gila kat  YAYA dan EKA.
  11. takde sape2 rampas aku dr korang, sahabat. kita tetap bersama :)










No comments:

Post a Comment